Torronificio Maxia Gennargentu Desulo Nuoro

logo torrone maxiaTorrone Maxia

torronificioTorronificio Gennargentu rodzi się w sercu Sardynii, kontynuuje tradycja mistrza torrone, z uszanowaniem tradycji i utrzymanie procesów produkcji  poprzez wyłącznie naturalnych składników   od ponad 150 lat.
Torronificio wykorzystuje nowoczesną technikę jeśli chodzi o produkcje oraz stare receptury zwracając zawsze na nowe smaki.
Klasyczny torrone jest do łatwego spróbowania dzięki wygodnym opakowaniom 200gr.  , idealnym na każdą okazje oraz prezent.

PRODUKCJA:

–  „bloki’’ 3-5 kg , wymiary typowe podczas sprzedaży na targach, w święta oraz miejskich festiwalach i festynach.
– listwy po 200gr. (także 250gr oraz 500gr)
torroniKorzystanie z technik produkcji ręcznej , wielką dbałością o szczegóły , rygorystyczny dobór składników pozwala na standardy produkcyjne firmy Torronificio Maxia na najwyższym poziomie .

SKŁADNIKI:

-ORZECHY; sardyński miód (50%), białko, hostia, mąka ziemniaczana (80%), woda (19%), olej (1%)
-MIGDAŁY; sardyński miód (50%), białko, migdały (49%), hostia, mąka ziemniaczana (80%), woda (19%), olej (1%)
-ORZECHY LASKOWE; sardyński miód (50%), białko, orzechy laskowe (48%), hostia, mąka ziemniaczana (80%), woda (19%), olej (1%)
-LIMONCELLO; sardyński miód (50%), białko, migdały (49%),pasta cytrynowa (1%), hostia, mąka ziemniaczana (80%), woda (19%), olej (1%)
-MIRTO; sardyński miód (50%), białko, migdały (49%),pasta z jagód, hostia, mąka ziemniaczana (80%), woda (19%), olej (1%)
-CZEKOLADA; sardyński miód (50%), białko, orzechy laskowe (38%), czekolada (20%) hostia, mąka ziemniaczana (80%), woda (19%), olej (1%)