Smaki Sardynii we Wrocławiu

HE003

Smaki Sardynii we Wrocławiu

Sardinia Food & Wine przy współpracy z Polarti, promuje spotkanie z włoskimi firmami z regionu Sardynia.

Jesteśmy zaszczyceni zaprosić Państwa na darmowe spotkanie oraz degustację naszych produktów.

Data: 7 listopada 2015, godz: 19:00

Miejsce: restauracja Corso Wine Bar & Restaurant, ul. Szewska 19/21, Wrocław

Włoskie firmy uczestniczące w wieczorze:

Produkty / Degustacje / Menu wieczoru :

Wędliny z Sardynii:

Wędliny z miejscowości Nuoro, firma Fenu degustacja prowadzona przez Panią Debora Marogna (Pres. Sardinia Re Food & Wine)

– Szynka długo dojrzewająca z miejscowości Nuoro z Maiali z Ogliastra dojrzewająca 12 miesięcy.
– Szynka z owcy Campidana dojrzewająca 12 miesięcy.
– Salame z miejscowości Nuoro dojrzewająca 12 miesięcy.

Wino: Vermentino DIE –  DOC. 2014  Tenuta Delogu degustacja prowadzona przez Pana Piero Delogu (C.E.O. Tenuta Delogu)

Sery z miejscowości Sassari Casa Fadda degustacja prowadzona przez Panią Antonella Fadda (Ad Casa Fadda)

– Pecorino z Sardynii dojrzewająca 3 miesiące.

– Ovinforth Erborinato dojrzewająca 3 miesiące.

Wino: Vermentino Marà – DOC 2013  Cantine Santa Rita  degustacja prowadzona przez Somm. Frank Maglio

Wino: Vermentino L’altubiancu– DOC 2013  Cantine Santa Rita  z Somm. Frank Maglio

Woda: San Martino z Panią Debora Marogna (Pres. Sardina Re Food & Wine)


WinoIsola dei Nuraghi Geo – IGT 2013 Tenuta Delogu  z Panem Piero Delogu (C.E.O. Tenuta Delogu)

Wino: Cannonau di Sardegna Mont’so’ – DOC 2013 Cantine Santa Rita z Somm. Frank Maglio

Wino: Cannonau EGO – DOC 2014  Tenuta Delogu z Panem Piero Delogu (C.E.O. Tenuta Delogu)

Torrone Maxia (Azienda dolci Maxia)  z Panią Debora Marogna (Pres. Sardinia Re Food & Wine)

Spirits: Mirto Collu, Limoncello Collu e Acquavite Abbardenda (Liquoreria Cullu e Abbardente) con Somm. Frank Maglio

Caffè: Amore Mio (Torrefazione AmoreMio)

0002Art