• CASA FADDA 1886 – Sardyńskie sery

    Dom Fadda , zamuje się produkcją serów od 1886

    bluesardFadda srl została założona w 2012 roku, z doświadczenia trzech pokoleń , wdrażanie idei założycieli nietradycyjnych serów produkowanych na Sardynii , ale innowacyjnych produktów , rewitalizacji rynku i maksymalizacji potencjału sektora .

    Celem jest, aby zakwalifikować i promować produkty wysokiej jakości i typowej z regoniu Sardynia. Powody handlowe są oparte głównie na oczekiwaniach związanych z wprowadzeniem nowego produktu ” OVINFORTH ” niebieski ser pleśniowy z unikalnym w swoim rodzaju smaku i aromatu.

    Dla domu Fadda , pomyślność leży w serach markowych zamiast serów DOP , takich jak Pecorino i Fiore Sardo wędzonym , które są produkowane przez innych. Duży kawałek kreatywności Ovinforth Fadda , niebieski ser z owiec . Bez skorupy , orzechów , masła, Ovinforth jest bardziej soczysty i mniej słony niż Roquefort który go zainspirował.

    Ovinforth (Formaggio erborinato)

    Vaccaro Sardo

    Kristos

    Bluesard

             

    Argomenti Simili

Comments are closed.