• Bottarga z Muggine Cabras – Sardynia

    Bottarga z Muggine Cabras – Sardynia

    SpanuBottarga-LogoBottarga jest typowym produktem pochodzącym z produkcji ryb, uprawiany   w szczególności lewego obszaru położonego w środkowo- zachodniej części wyspy , nieustannie bity przez mistral i pełne słonawych oczek wodnych.

    Bottarga, po polsku, Ikra, która, historycznie najbardziej znana, jest produkowana w Cabras, miasto portowe w prowincji Oristan (Sinis Mal di Ventre). Miasto wznoszące się na stawie , jednego z największych w Europie , który dotyka miasta i tworzy z jego unikalnych cech wielki zasób gospodarczy dla społeczności lokalnej.

    bottargaW tych stawach jest idealne słone środowisko. W okresie od września do października , są pobierane  próbki kobiety , i to od tych, które możemy wyodrębnić ” Bottarga ” , czyli całych pęcherzyków jajnikowych.

    Te same , są solone i suszone , a następnie przyprawione , wykonane metodą ręczną wyłącznie , można uzyskać ” Bottarga ” . Jej kolor waha się od złotych do ciemnego bursztynu, a cechą charakterystyczną jest że owalny kształt worka jajnika.

    Z jakość produkcji i starannej ręcznej pracy możemy powiedzieć z pewnością, że Carabas produkuje najlepszą Bottarga na świecie. Bottarga Cabras zaskakuje niesamowitą  miękkością, intensywnym zapachem soli ze śladami migdałów i piżma.

    Prawdziwa uczta, jako sos do spaghetti, wspaniały jako starter , w plasterkach oraz skropić oliwą z oliwek.

    Nasze produkty

    Bottarga di Muggine in baffe

    Bottarga di Muggine w „wąsach’’
    Staranny dobór surowców, wybór tylko po testach skrupulatnych jakości ,opinie ekspertów, aby nasz  produkt był unikałem.

    Typowo migdały o kolorze bursztynu , uznaje się za prawdziwe ” Must ” przez najlepszych na świecie .

    Bottarga di Muggine “Gatunek Złota”

    Bottarga di Muggine “gatunek złota”
    Bottarga “gatunek złota” jest wysokiej jakości produktem. Pochodzi z bardzo starannego i dokładnego doboru surowców i przekazywana przez wieki rygorystyczny rzemiosła
    Da “Il Gambero Rosso” n° 208 maggio 2009

    Bottarga di Muggine zmielona

    Kolejnym powodem do dumy naszej firmy jest bottarga zmielona .

    Zdecydowanie słynie z praktycznością w kuchni , daje każdemu zapach smaków śródziemnomorskich.
    Dostępne w rozmiarach od 50 gr. do 500 gr. w próżni lub w szklanym słoju z 40 gr. i 70 gramów .

    Bottarga z tyńczyka w “wąsach”

    Nie mogło brakować w naszym katalogu bottarga z tuńczyka. Smak śródziemnomorski, dodaje do każdej potrawy znakomity smak.

     

     

    Bottarga z Tyńczyka zmielona

    Oczywiście I tutaj nie mogło brakować bottarga z tuńczyka zmielona, wygodna w kuchnii, dodaje potrawą niesamowity smak.

    Wędzony

    Doświadczenie wyniesione z ikrą , z powrotem na naszych stołach wędzonego cefal , do żywności już ugruntowaną pozycję w kulturze kulinarnej cabrarese Sardynii , ponieważ czasów fenickich .
    Od skromnego jedzenia rybaków na wyspie jest dziś danie preziono , że nasza firma proponuje starannie po starej receptury przekazywaną z pokolenia na pokolenie , łącząc niezwykły wybór i aromat ziół sprawia, że ​​wędzone łepak przychodzi do dziś bez zmian w smaku i wygląd.

    Filet z cefal oferowany jest w eleganckiej próżni paczki różnych wagach , gotowy do przekąski lub przyprawy pyszne dania z makaronu

    Krema Bottarga

    Kobiety z rybaków Cabras , w rzeczywistości, na specjalne okazje , przygotował wspaniały pasztet ze świeżych jaj. Od nich urodził się przepis ” krem ” .
    Jej okrągły smak i szlachetny, wzmacnia zmysły dając najlepsze z siebie rozłożone na chleb ” carasau ” , na kromce chleba lub białego chleba lub po prostu na Grissini . To może być świetny aperitif ,który zadziwi twoich gości , szybkie przekąski lub przystawka : jedynym ograniczeniem jest twoja wyobraźnia

     

             

    Argomenti Simili

    Post Tagged with ,
Comments are closed.