B2B Sardinia Food & Wine – Polarti – Wroclaw PL

HE003

B2B Sardegna Food & Wine

Szanowna Firmo,

Sardinia Food & Wine przy współpracy z Polarti, promuje spotkanie z włoskimi firmami z regionu Sardynii.

Jesteśmy zaszczyceni zaprosić Państwa na darmowe spotkanie oraz degustację naszych produktów.

Wieczór odbędzie się we włoskiej restauracji “La Dolce Vita” przy ulicy Wita Stwosza 16 w podwórku kamienicy, we Wrocławiu.

Degustacja odbędzie się według następującego harmonogramu:

Listopad 5, 2015

  • 19:00 – Zapoznanie się z firmami oraz prezentacja produktów.
  • 19:30 – Kolacja z degustacją produktów, przygotowana przez włoskiego chefa kuchni.
  • 19:50 – Degustacja win z “Cantine Santa Rita” i “Tenute Delogu“z Sommelierem”Frank Maglio“.
  • 21:30 – Wręczanie upominków.
  • 22:00 – Zakończenie wieczoru.

Włoskie fimry uczestniczące w wieczorze:

Produkty / Degustacje / Menu wieczoru :

Wędliny z Sardynii:

Wędliny z miejscowości Nuoro, firma Fenu degustacja prowadzona przez Panią Debora Marogna (Pres. Sardinia Re Food & Wine)

– Szynka długo dojrzewająca z miejscowości Nuoro z Maiali z Ogliastra dojrzewająca 12 miesięcy.
– Szynka z owcy Campidana dojrzewająca 12 miesięcy.
– Salame z miejscowości Nuoro dojrzewająca 12 miesięcy.

Wino: Vermentino DIE –  DOC. 2014  Tenuta Delogu degustacja prowadzona przez Pana Piero Delogu (C.E.O. Tenuta Delogu)

Sery z miejscowości Sassari Casa Fadda degustacja prowadzona przez Panią Antonella Fadda (Ad Casa Fadda)

– Pecorino z Sardynii dojrzewająca 3 miesiące.

– Ovinforth Erborinato dojrzewająca 3 miesiące.

Wino: Vermentino Marà – DOC 2013  Cantine Santa Rita  degustacja prowadzona przez Somm. Frank Maglio

Chleb Carasau z  Bottarga (Az. Cherchi & Az. Spanu Cabras )  Pani  Debora Marogna (Pres. Sardinia Re Food & Wine)

Wino: Vermentino L’altubiancu– DOC 2013  Cantine Santa Rita  z Somm. Frank Maglio

Woda: San Martino z Panią Debora Marogna (Pres. Sardina Re Food & Wine)

Dania główne:

Malloreddus Alba all’Ovinforth Erborinato (Tanda & Spada & Casa Fadda z Panem Pasquale Tanda (Pres. Tanda & Spada)

Wino: Isola dei Nuraghi L’alturuju – IGT 2014  Cantine Santa Rita degustacja z Somm. Frank Maglio

Fregola z warzywami i kiełbasą  (Tanda & Spada & Fenu Salumi) z Panem Pasquale Tanda (Pres. Tanda & Spada)
WinoIsola dei Nuraghi Geo – IGT 2013 Tenuta Delogu  z Panem Piero Delogu (C.E.O. Tenuta Delogu)

Drugie Danie:

Prosiak z miejscowości Nuoro na likierze Mirto Collu   (Fenu Salumi & Liquoreria Cullu)

Wino: Cannonau di Sardegna Mont’so’ – DOC 2013 Cantine Santa Rita z Somm. Frank Maglio

Wino: Cannonau EGO – DOC 2014  Tenuta Delogu z Panem Piero Delogu (C.E.O. Tenuta Delogu)

Deser:

Słodycze z cukierni  z Panią Debora Marogna (Pres. Sardinia Re Food & Wine)

Torrone Maxia (Azienda dolci Maxia)  z Panią Debora Marogna (Pres. Sardinia Re Food & Wine)

WinoPassito Isola dei Nuraghi IGT – 2012 Cantine Santa Rita z Somm. Frank Maglio

Spirits: Mirto Collu, Limoncello Collu e Acquavite Abbardenda (Liquoreria Cullu e Abbardente) con Somm. Frank Maglio

Caffè: Amore Mio (Torrefazione AmoreMio)


Upominki od firm:

Tak

Prosimy o potwierdzenie dostępności przez email, dzięki czemu można odpowiednio zaplanować swoją gościnność.
Dla wszelkich informacji zapraszamy do kontakty : sardiniare.italianfood@gmail.com

Mobile 0048.737.476.552 Panna Aleksandra

invito

0002Art

0001home